Bildiri Kabul

SÖZLÜ BİLDİRİ PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Son Bildiri Gönderim Tarihi: 15 Eylül 2024

BİLDİRİ KONULARI
• Emzirmenin Anne, Bebek, Aile ve Toplum Sağlığına Etkileri
• Emzirme Döneminde Sağlıklı Yaşam Davranışları (Beslenme, Cinsellik, Egzersiz vb)
• Emzirme Eğitim ve Danışmanlığı
• Emzirme ve Meme Sorunları
• Emzirmeyi Destekleyen Politika ve Uygulamalar
• Çalışma Yaşamı ve Emzirme
• Emzirmede Güncel Yaklaşımlar (Tandem emzirme, Sirkadyen emzirme vb)
• Olağanüstü ve Özel Durumlarda Emzirme
• Emzirme & Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları
• Relaktasyon ve Laktasyon
• Diğer

Kongrede sunulacak bildiriler hem Türkçe ve hem de İngilizce olarak hazırlanmalı ve sisteme yüklenmelidir. Bilimsel gelişmeye katkıda bulunabilecek özellikte olmalı ve sonuç mesajı vermelidir. İnternet üzerinden gönderilen özetler aynı şekilde basılacağı için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekir. Tüm yazım hatalarından yazarlar sorumludur.

Bildirilerin kongre web sitesi üzerinden online gönderilmesi tek geçerli bildiri gönderim şeklidir. Sistemden bağımsız olarak e-mail ve posta yoluyla gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir.

Yazım Kuralları

1. Özetler online bildiri özet sistemi ile toplanacaktır.
2. Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
3. İsimler sadece ilk harf büyük olacak şekilde küçük harflerle yazılmalıdır.
4. Yazarların çalıştıkları kurum ve departman adları mutlaka belirtilmelidir.
5. Özet başlığının sadece ilk harfi büyük yazılmalıdır. (Kısaltmalar istisnadır.)
6. Özet içinde kısaltma kullanılması halinde, kısaltmanın açık adı parantez içinde belirtilmelidir.
7. Özette çalışmanın amacı ve kullanılan yöntemler kısaca belirtilmeli, bulgular yeterli sayısal ayrıntıyla birlikte özetlenmeli ve sunulan bulgular çerçevesinde sonuç açıklanmalıdır.
8. Özet yüklenirken; sistemde belirtilmiş alanlar ayrıca başlık kullanılmadan yazılmalıdır.
9. Özetin tamamı, başlık adı, yazarın adı, soyadı hariç olmak üzere 300 kelimeyi geçmemelidir.
10. Özetler sözlü veya poster olarak toplanacaktır, özetinize en uygun konu kategorisi ilgili adımda seçilmelidir.
11. Bildiri özetleri metin biçiminde olmalıdır, 1 görsel ve 1 tabloya yer verilebilir.

Bu maddelerden herhangi birine uymayan bildiri özeti, içeriğine bakılmaksızın değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Bildirilerin Değerlendirilmesi

Bildiri değerlendirmeleri tamamıyla çevrimiçi olarak, yazarların ad/soyad ve kurumları gizli tutularak, Bildiri Değerlendirme Komitesi ´nde yer alan hakemler tarafından yapılacaktır. Her bildiri en az 3 hakem tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucu tüm bildiri sahiplerine sonuç yazısı olarak mail yoluyla gönderilecektir.

SUNUM BİLGİLERİ

1. Sözlü bildiri olarak kabul edilen bildiriler, elektronik sunum programlarından herhangi biriyle hazırlanabilir.
2. Her sunum için ayrılan süre iletilecek kabul mektuplarında iletilecektir.
3. Sözlü bildirilerin sunulabilmesi için sunucu yazar olarak belirtilmiş kişinin kongre kaydının tamamlanmış olması gerekmektedir.
4. Bir yazar en fazla 2 sözlü bildirinin sunucusu olabilir.
5. Kongrede sunulmayan bildiriler, bildiri özet kitabında yayınlanmayacaktır.
6. Kabul edilmiş ve sunucu yazar için kayıt işlemleri tamamlanmış sözlü bildiriler yer alacağı oturuma ve kendilerine ayrılacak süre özelinde hazırlanıp sunum tarihinden 1 gün önce kongre merkezindeki sunum kontrol odasına teslim edilmiş olmalıdır.

 

TAM METİN HAZIRLAMA KURALLARI

1.? ?Kongrede sunulan bildiriler istenildiği takdirde tam metin olarak kabul edilebilecektir. Tam metin gönderimler, kongre web sayfasındaki Bildiri Gönderim Sistemi üzerinden yapılması gerekmektedir. Araştırmacıların tam metin gönderimi zorunlu değildir.
2.? ?Gönderilen tam metinler, daha önce hiçbir yerde basılmamış ve sunulmamış olmalıdır. Gönderilen tam metin intihal taraması %20 olarak kabul edilecektir. Bunun üzerinde intihal olan metinler kabul edilmeyecektir. İntihal Tarama Raporu tam metin ile sisteme yüklenmelidir.
3.? ?Bildirilerin tam metin olarak yayınlanabilmesi için araştırmacılardan en az birinin kongre kayıt işleminin tamamlanmış olması ve bildirinin kongrede sunulmuş olması gerekmektedir.
5.? ?Tam metin gönderim tarihi 10 Kasım 2024 saat 23:59’a kadardır. Bu tarihin ertelenmesi ve öne çekilmesi durumunda ilgili kongre yetkilileri tarafından katılımcılara bilgilendirme yapılacaktır.
6.? ?Tam metin gönderimlerinde; yazar sıralaması kongre bildiri sistemine özet gönderimi sırasında belirtildiği şekli ile olmalıdır. Bu zorunluluğa kongremize katılan her katılımcı uymakla yükümlüdür. Oluşan sorun ve aksaklıktan ilgili katılımcı(lar) sorumlu olup, kongremiz yönetimi ve düzenleyicileri yükümlülük kabul etmez.
7.? ?Tam metin olarak gönderilen çalışma, bir projeden üretilmiş ve bir kurum tarafından desteklenmiş ise proje kodu/numarası ve projeye ait bilgiler metin sonunda mutlaka belirtilmelidir. Bu eksiklikten doğan olumsuzluk katılımcıya aittir.
8.? ?Tam metin olarak gönderilen çalışma, bir tezden üretilmiş ise; tezden üretildiği mutlaka belirtilmeli ve çalışmada danışman ismi, tezin adı ve kurum belirtilmelidir.
7.? ?Basım için gönderilen tam metinler Kongre Kitabında kongre web sayfasında pdf olarak yayınlanacaktır.

TAM METİN BİLDİRİ YÜKLEYECEKLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Özet: Türkçe ve İngilizce özet yer almalıdır. Özetler 300 kelimeyi aşmamalıdır. Özgün çalışmaların özeti "Giriş-Amaç", "Gereç-Yöntem", "Bulgular", "Sonuç" ve "Anahtar Kelimeler" alt başlıklarını içermelidir.
Başlık: Her kelime büyük harfler ile yazılmalıdır. En fazla 2 satır başlık olmalıdır.
Yazar İsimleri: Yazar isimlerinde, ad ilk harfi büyük geri kalanı küçük soyad ise tamamı büyük harfle olmalıdır.
Metin: Metin paragrafları “Times New Roman” yazı tipinde yazılmalıdır. Yazı tipi boyutu tüm paragraflarda 11 punto olmalıdır. Satır aralığı 1,5 olmalıdır. Paragraf başlarında bir girinti bırakmaya gerek yoktur. Paragraflardaki satırlar arasında yarım satırlık (6 pt) boşluk bırakılmalıdır. Paragraflar iki yana dayalı şekilde olmalıdır. Paragraflar arasında boş satır bırakılmamalıdır.
Sayfa Düzeni: Bölümler A4 boyutunda, sayfanın solundan ve sağından, üstünden ve altından 2.5 cm boşluk bırakılmalıdır.
Tablolar: Tablonun başlığı, tablonun üstünde olmalıdır. Tablo yazıları kalın yazılmamalıdır. Mutlaka tablo numarası verilmeli ve metin içinde tablo numarası da uygun yerde yazılmalıdır. Tablo yazısının sadece ilk kelimesinin ilk harfi büyük olmalıdır. Diğer tüm kelimeler küçük harfler ile yazılmalıdır.
Şekiller: Tüm şekiller sayfaya ortalanmalıdır. Kaynak gösterilmelidir. Mutlaka şekil/lere numara verilmeli ve metin içinde şekil numarası da uygun yerde yazılmalıdır. Şekil adının sadece ilk kelimesinin ilk harfi büyük olmalıdır. Diğer tüm kelimeler küçük harfler ile yazılmalıdır
Sayfa Numaraları: Sayfa numaraları eklenmemelidir.
Kaynaklar: Kaynakların atıf yapıldıkları yerde kullanılmasına dikkat edilmelidir. Kaynaklar listesinde belirtilen tüm referanslara, bildiri içerisinde en az bir kere atıfta bulunulmalıdır. Kaynaklar kullanım sırasına göre yazılmalı ve numaralandırılmalıdır. Kaynak yazımı APA kurallarına göre olmalıdır.

Metin İçi Kaynak Gösterimi
Karahan ve arkadaşlarının yaptığı çalışmada doğumda ten temasının emzirme üzerine olumlu etkileri bildirilmektedir (1).
Örnek Kaynak Gösterimi
1.Karahan, N., Şimsek, S. (2017). Assessment of the impact of mother-infant skin-to-skin contact at childbirth on breastfeeding. Konuralp Medical Journal, 9(1), 70-77.